Ресторант "Мезе"

Ресторант "Мезе" пести вода и енергия с нашите... прочети още

Ресторант "Мелнишка скара"

Ресторант "Мелнишка скара" вече ползва нашите... прочети още

Пицария "Palace"

Пицария "Palace" пести вода и енергия с нашите аератори.

... прочети още
Ciccione Panini Bar

Панини бар "Ciccione" е изцяло оборудван от нас с енергоспестяващи... прочети още

Всички публикации
Свързани продукти
Tоплообменник EC-063
360,00лв.
Топлообменник EC-021
120,00лв.

Нови по - ниски цени на топлообменниците.

Вертикалният топлообменник  се състои от две концентрични тръби (тръба в тръба). Вътрешната тръба е от мед и благодарение на големият си коефициент на топлопроводимост, ефективноста на топлообменника достига до над 65%. Канализационната вода се стича по вътрешната стена на тръбата и образува тънък воден филм. По този начин водата е в максимален контакт със стената на топлообменника. 

Студената вода протича в пространството между вътрешната и външната тръба, която е от неръждаема стомана. Посоката на движение на водопроводната вода е срещу движението на канализационната вода (насрещен поток).Топлообменника се изолира от външната страна, като по този начин се намаляват загубите към помещението. В същото време се предотвратява образуването на конденз.

Тези топлообменници се вграждат към съществуващите канализационни системи и стават част от тях. Канализационната вода се движи през тях от гравитацията и не са необходими допълнителни помпени системи.Всичко което тече през канализацията протича и през тях. Няма опасност от запушване. Тъй като няма движещи части, няма опасност от аварии. Не изисква никаква допълнителна енергия.

Използването на тези топлообменници позволяват да се спестят 30-60% от енергията необходома за подгряване на вода. Тези икономии зависят от количеството отпадна вода която протича и нейната температура.
Колкото повече вода изтича, толкова по-бързо се изплаща. Температурата на водата също е от значение. 
Тези топлообменници са ефективни дори и при температури на дренажната вода 30-35С.

Икономическата полза от инвестицията е базирана на количеството вода което продича през топлообменника и времето през което се използва. Нормалният срок за възвръщане на инвестицията е между 1 и 3 години. При очакван живот от 30 и повече години, няма съмнение в икономическата изгода от използването на тези топлообменници. 


1 Коментара относно "Нови по - ниски цени на топлообменниците."
Тодор - 21.09.2015

Здравейте, Много технологична конструкция сте създали. Възхитен съм! Бих искал да закупя един топлообменник тип ЕС-021 Интересува ме, обаче, как свързвате настоящия образец към стари, вече съществуващи ВиК инсталации? Питам, защото имам подходящо за целта техническо решение, в режим на патентоване/предварителна закрила и бих могъл да спомогна за разпространяване на Вашето изделие. Отделно, имам мрежа от контакти в около 30 града в чужбина, ако Ви интересува. Свържете се с мен на тлф 0887 597 031. Каня ви в своя офис в Г.Оряховица, за да Ви го демонстрирам. Поздрави, Т. А Идеал Стандарт, Рока и др. ще съжаляват, дето са спали :)

Напишете коментар

Вашето име:


Коментар: Note: HTML is not translated!

Моля, напишете кода от картинката: