Ресторант "Мезе"

Ресторант "Мезе" пести вода и енергия с нашите... прочети още

Ресторант "Мелнишка скара"

Ресторант "Мелнишка скара" вече ползва нашите... прочети още

Пицария "Palace"

Пицария "Palace" пести вода и енергия с нашите аератори.

... прочети още
Ciccione Panini Bar

Панини бар "Ciccione" е изцяло оборудван от нас с енергоспестяващи... прочети още

Всички публикации
Еко Сити ЕООД съветва – как да пестим ток и вода

Еко Сити ЕООД съветва – как да пестим ток и вода

Всеки иска да пести колкото се може повече от сметките си за електрическа енергия и вода. Напълно обяснимо, ситуацията у нас е такава, че приходите от един почтен бизнес или на едно нормално, средностатистическо семейство, просто не стигат. Или такива случаи са единични.

Не е достатъчно просто да обикаляте из къщата, да гасите лампите или да следите дали някой кран не капе. Нужна е цялостна стратегия за дългосрочно и трайно намаляване на сметките, което да ви освободи средства за какво си поискате – за образование, за почивка или за нов проект.

За да бъде една сграда енергийно ефективна, такава, каквато ние от „Еко Сити ЕООД” предлагаме да направим за вас, трябва да се спазват няколко основни изисквания. Какви са те:

- Намалете основните консуматори, заменете ги с уреди, които няма да ви лишат от комфорт, но са по-пестеливи. Старият хладилник „Саратов” може и да има сантиментална стойност, да ви буди от следобедната дрямка, когато се включи, да кара чашите от рафтовете да звънтят мелодично, но от него електромерът се върти като дервиш. Инвестирайте в уреди, не в сметки.

- Съобразете архитектурата с консумацията. Може да имате най-красивата къща на света, но ако изолацията липсва или не е добра, през зимата ще плащате огромни суми. Енергийното спестяване е стратегия, а не единично решение.

- Използвайте максимално слънчевото греене. Ако домът ви черпи оптимално количество от тази природна и чиста топлина, няма да се налага да харчите ток колкото от малък ядрен реактор през зимата.

- Пестете вода. Инвестирайте еднократно и сложете по един аератор на чешмите в кухнятав банята и подменете обикновената "слушалка" на душа с аерираща. Има разлика, при това до 50% в общото потребление на вода.

- Пестете ток за подгряване на водата. Един топлообменник може да намали разходите ви за затопляне на водата в бойлера, а оттам джобът ви няма да олеква толкова, когато пристигнат фактурите.

- Мислете за бъдещето – всеки спестен лев от неизбежните режийни разходи е лев, който може да използвате за себе си. Ако щете го дайте на децата, ако щете го заделете за почивка или го инвестирайте в следващия проект. Не забравяйте поговорката, че капка по капка – вир става.

- Информирайте се постоянно. Технологиите се развиват непрекъснато, модерното днес е остаряло утре. Не става дума да сменяте дограмата всяка година, но си струва да помислите дали инвестицията в соларни панели и модерен енергийно пестящ климатик няма да е по-ефективна от доброто старо котле на локалното парно в мазето. Слънчева светлина има всеки ден, а горите и дървата не са безкрайни. А колко работа си спестявате!

- Ценете природата. Всеки един киловат от ваш личен соларен панел или фотоволтаик, всеки един спестен литър вода е важен. Не само за вас, а и за децата и внуците ви. 

 


0 Коментара относно "Еко Сити ЕООД съветва – как да пестим ток и вода"

Напишете коментар

Вашето име:


Коментар: Note: HTML is not translated!

Моля, напишете кода от картинката: