ПОЗВЪНЕТЕ: 0884 52 52 31
 

Топлообменник EC-024

  • 420.00лв.

Вертикален топлообменник за рециклиране на топлина.

Добави в любими

Сравни продукт

без ДДС: 420.00лв.

Наличност: В наличност

Модел: EC-024

Етикети:  топлообменникрециклиране на топлинаенергийна ефективност

Вертикалният топлообменник  се състои от две концентрични тръби (тръба в тръба). Вътрешната тръба е от мед и благодарение на големият си коефициент на топлопроводимост, ефективноста на топлообменника достига до над 65%. Канализационната вода се стича по вътрешната стена на тръбата и образува тънък воден филм. По този начин водата е в максимален контакт със стената на топлообменника. 

Студената вода протича в пространството между вътрешната и външната тръба, която е от неръждаема стомана. Посоката на движение на водопроводната вода е срещу движението на канализационната вода (насрещен поток).Топлообменника се изолира от външната страна, като по този начин се намаляват загубите към помещението. В същото време се предотвратява образуването на конденз.

Тези топлообменници се вграждат към съществуващите канализационни системи и стават част от тях. Канализационната вода се движи през тях от гравитацията и не са необходими допълнителни помпени системи.Всичко което тече през канализацията протича и през тях. Няма опасност от запушване. Тъй като няма движещи части, няма опасност от аварии. Не изисква никаква допълнителна енергия.

Използването на тези топлообменници позволяват да се спестят 30-60% от енергията необходома за подгряване на вода. Тези икономии зависят от количеството отпадна вода която протича и нейната температура.
Колкото повече вода изтича, толкова по-бързо се изплаща. Температурата на водата също е от значение. 
Тези топлообменници са ефективни дори и при температури на дренажната вода 30-35С.

Икономическата полза от инвестицията е базирана на количеството вода което продича през топлообменника и времето през което се използва. Нормалният срок за възвръщане на инвестицията е между 1 и 3 години. При очакван живот от 30 и повече години, няма съмнение в икономическата изгода от използването на тези топлообменници. 

Вертикален топлообменник за рециклиране на топлина. Височина 150см. Присъединяване към канализационна тръба 50мм. Присъединяване към водопровод 1/2"ефективност 57%. Срок на доставка 10 работни дни. Ефективноста на топлообменника се определя от съотношението на реално предадената топлина към максимално възможната топлина която може да бъде предадена от единият поток към другият през стената на топлообменника.

Изчислява се на базата на температурните разлики както следва:  

  

Е = (T COLD_OUT -T COLD_IN ) /( T DRAIN_IN - COLD_IN )

Където:

T COLD_OUT  - Температурата на подгрятата студена водана изхода на топлообменника;

T COLD_IN  - Температурата на студената вода на входа на топлообменника;

T DRAIN_IN  - Температурата на канализационната вода на входа на топлообменника;

 


 

 

 

 

Производителност

 

 

 

 

 


Коментари

Няма мнения за този продукт.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!