ПОЗВЪНЕТЕ: 0884 52 52 31
 

Топлообменник EC-021

  • 120.00лв.

Вертикален топлообменник за монтаж под мивка

Добави в любими

Сравни продукт

без ДДС: 120.00лв.

Наличност: В наличност

Модел: ЕС-021

Етикети:  топлообменникрециклиране на топлинаенергийна ефективностпестене на вода и енергия

Вертикалният топлообменник  се състои от две концентрични тръби (тръба в тръба). Вътрешната тръба е от мед и благодарение на големият си коефициент на топлопроводимост, ефективноста на топлообменника достига до над 65%. Канализационната вода се стича по вътрешната стена на тръбата и образува тънък воден филм. По този начин водата е в максимален контакт със стената на топлообменника. 

Студената вода протича в пространството между вътрешната и външната тръба, която е от неръждаема стомана. Посоката на движение на водопроводната вода е срещу движението на канализационната вода (насрещен поток).Топлообменника се изолира от външната страна, като по този начин се намаляват загубите към помещението. В същото време се предотвратява образуването на конденз.

Тези топлообменници се вграждат към съществуващите канализационни системи и стават част от тях. Канализационната вода се движи през тях от гравитацията и не са необходими допълнителни помпени системи.Всичко което тече през канализацията протича и през тях. Няма опасност от запушване. Тъй като няма движещи части, няма опасност от аварии. Не изисква никаква допълнителна енергия.

Използването на тези топлообменници позволяват да се спестят 30-60% от енергията необходома за подгряване на вода. Тези икономии зависят от количеството отпадна вода която протича и нейната температура.
Колкото повече вода изтича, толкова по-бързо се изплаща. Температурата на водата също е от значение. 
Тези топлообменници са ефективни дори и при температури на дренажната вода 30-35С.

Икономическата полза от инвестицията е базирана на количеството вода което продича през топлообменника и времето през което се използва. Нормалният срок за възвръщане на инвестицията е между 1 и 3 години. При очакван живот от 30 и повече години, няма съмнение в икономическата изгода от използването на тези топлообменници. 

Вертикален топлообменник за монтаж под мивка. Височина 40см. Присъединяване към канализацията 1-1/2". Присъединяване към водопровода 1/2". Ефективност 30%. Срок за доставка 10 работни дни.

Коментари

Няма мнения за този продукт.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!